برگزاری سمپوزیوم ملی اقتصاد بدون نفت در واحد فیروزکوه

۰۸ آذر ۱۳۹۴ | ۱۹:۳۲ کد : ۲۳۷ اخبار دانشگاه
پنجشنبه 5 آذر ماه، سمپوزیوم ملی اقتصاد بدون نفت با محوریت اقتصاد مقاومتی و با همت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد فیروزکوه برگزار گردید.

اساتید برجسته آقایان دکتر کریم زارع مشاور محترم ریاست عالیه دانشگاه آزاد اسلامی و رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دکتر علی دینی محقق و پژوهشگر مسائل اقتصادی و استاد دانشگاه تهران دکتر نادر مهرگان استاد و محقق مسائل اقتصادی از دانشگاه بوعلی همدان، دکتر سید حسین موسوی استاد و پژوهشگر مسائل اقتصادی از دانشگاه الزهرا و دکتر صالح قویدل استاد و پژوهشگر مسائل اقتصادی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه از سخنرانان این سمپوزیوم ملی بوده­اند.

در این سمپوزیوم بیش از هفتاد مقاله برتر علمی پذیرش نهائی دریافت کردند و در خلاصه مقالات همایش به چاپ رسیده است.

از مهمترین برنامه­های این سمپوزیوم مناظره علمی و بحث پیرامون مسائل اقتصادی کشور و ارائه راهکارهای لازم در استان برون رفت از اتکا به نفت در اقتصاد کلان کشور بوده است. اساتید و محقق با طرح دیدگاه و نظرات خود در این مناظره شرکت نموده و تبادل افکار نموده است.

توجه به مسائل فرهنگی و جامعه شناختی، توجه به IT ، خصوصی سازی نهادها، توجه به حوزه توریسم و گردشگری، بهره گیری از پتانسیل­ها و ظرفیت­های حوزه کشاورزی و صنایع از مهمترین راهکارهای مورد اشاره در این سمپوزیوم جهت خارج شدن اقتصاد ملی از اتکا به نفت به شمار می­رود.

دکتر کریم زارع با مهم و ارزشمند خواندن این سمپوزیوم و جایگاه آن طبق بیانات رهبر فرزانه انقلاب و چشم انداز استراتژیک کشور در افق 1404 ، اشاره داشتند که یکی از مهمترین دغدغه ها در زمینه اقتصاد مقاومتی و خارج شدن از اقتصاد نفتی، با توجه به نوآوری، اختراع، ابتکار و دستاوردهای اعضاء باشگاه پژوهشگران جوان و دانشجویان علاقه مند به مباحث پژوهشی و ایده آفرینی است. ایشان خاطر نشان ساختند تجاری سازی ایده­ها و تجارت و صادرات فکر می­تواند تا بخش قابل توجهی از نیازمندیهای اقتصاد کشور بدون در نظر گرفتن نفت را پوشش دهد. این سمپوزیوم با معرفی برترین ها در حوزه های مختلف به کار خود پایان داد.

محمد حسین درویش متولی دبیر اجرای این سمپوزیوم بیان داشتند که دستاوردهای این سمپوزیوم و پیشنهادات ارائه شده به منظور بهره مندی و اطلاع مسئولین محترم کشور، به مجمع تشخیص مصلحت نظام، دفتر ریاست محترم جمهور و دفتر رئیس محترم شورای اسلامی ارسال خواهد شد.